linkedin
Creatief

Creatief

Verrassend creatieve oplossingen? Ja! Hoe? Wij zijn onafhankelijk. Daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos.

arrow
Conceptdenken

Conceptdenken

Strategische keuzes worden effectief door slim mee te schakelen en "out of the box" te denken.

arrow
Verbinden

Verbinden

Bedrijfsovername, fusie of reorganisatie? Meer Advies weet bruggen te bouwen tussen alle belanghebbende partijen.

arrow
Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen

Begrip voor emotie, positie en argumentatie van alle betrokkenen geeft een strategie kracht, vorm en timing.

arrow

Op zoek naar een onafhankelijke bedrijfsadviseur of commissaris met overzicht en een heldere visie?

Algemeen BelangJon van Dijk, financieel directeur DELA en Evert de Niet, directeur AB

Uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang (AB) wordt onderdeel van coöperatie DELA. De aandeelhouder van het Groningse bedrijf, Holding Noordeinde, en de directie van DELA ondertekenden op 22 juni de principeovereenkomst. Meer Advies adviseerde in de strategiebepaling  en was een betrokken sparringspartner met overzicht en een heldere visie bij dit overnametraject.

Meer Advies adviseerde de transactie op te delen in verschillende fasen. AB-verzekeringen (57.000 polissen) gaat direct over naar DELA. In AB-uitvaartverzorging verwerft DELA een minderheidsbelang van 30%. Over drie jaar volgt de rest van de aandelen.

Directeur Evert de Niet van AB: “Wij hebben (met behulp van Meer Advies) een aantal strategische doelen geformuleerd en zorgvuldig onderzocht hoe en met welke partner we die doelen kunnen bereiken. Voor het verzekeringsdeel van ons bedrijf was het belangrijk een partner te vinden met een sterke positie in natura-uitvaartverzekeringen. Nu we opgaan in coöperatie DELA is de continuïteit van ons bedrijf voor onze klanten en een groot deel van onze medewerkers geborgd.

Algemeen Belang is met name in Noord Groningen een bekende naam. Het bedrijf werd in 1933 opgericht en was nog altijd zelfstandig. DELA heeft in Nederland 150 vestigingen en 2400 medewerkers. De coöperatie verzorgt 42.000 uitvaarten per jaar en heeft 3,7 miljoen verzekerden.

Bron: RTV Noord en Algemeen Belang