linkedin
Conceptdenken

Conceptdenken

Strategische keuzes worden effectief door slim mee te schakelen en "out of the box" te denken.

arrow
Creatief

Creatief

Verrassend creatieve oplossingen? Ja! Hoe? Wij zijn onafhankelijk. Daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos.

arrow
Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen

Begrip voor emotie, positie en argumentatie van alle betrokkenen geeft een strategie kracht, vorm en timing.

arrow
Verbinden

Verbinden

Bedrijfsovername, fusie of reorganisatie? Meer Advies weet bruggen te bouwen tussen alle belanghebbende partijen.

arrow

Op zoek naar een onafhankelijke bedrijfsadviseur of commissaris met overzicht en een heldere visie?

Bollegraaf Recycling SolutionsBron: Financieel Dagblad

Familiebedrijf Bollegraaf  in Appingedam is een grote speler op het gebied van recycling- en afvalverwerkingsapparatuur. In 1961 werd het bedrijf opgericht en inmiddels heeft het vestigingen en vertegenwoordigingen in in de meeste Europese landen, Noord-Amerika, Australië en Azië.

Op locatie in Appingendam zijn meer dan tweehonderd mensen werkzaam in het ontwerp en de productie van sorteersystemen, balenpersen en recyclingoplossingen voor de verwerking van papier, huishoudelijk, industrieel en sloopafval.

Maandag 23 november 2015 werd bekend gemaakt dat ABN Amro Participaties een meerderheidsbelang heeft genomen in Bollegraaf Recycling Solutions. Meer Advies heeft een grote rol gespeeld in de financiele bedrijfsadvisering voordat de overname werd besloten.

Gebrek aan opvolging in de familiekring was voor directeur/eigenaar Heiman Bollegraaf reden zijn bedrijf te koop aan te bieden. Diverse partijen, zowel uit de financiële hoek als uit de branche, toonden interesse. 'Er was veel animo voor deze onderneming', stelt Edmund Tenfelde die Heiman Bollegraaf als algemeen directeur opvolgt. Drie gegadigden deden een concreet bod, waaronder ABN Amro Participaties.

Meer Advies heeft met praktisch advies en strategisch inzicht het overzicht bewaard in deze complexe situatie. Daarnaast was de kennis van psychologische aspecten van zeer toegevoegde waarde in de onderhandelingen met interne en externe stakeholders.